Jojoba Yağının Faydaları

Jojoba, güneybatı ABD ve kuzey batı Meksika’da yetişmekte olan bir bitkidir. Jojoba, oda sıcaklığında akışkan olan bir sıvı üretir. Jojoba yağı olarak adlandırılan bu sıvıdır. Pek çok kozmetik ürünün içerisine jojoba yağıeklenmiştir ve aynı zamanda saf jojoba yağı da piyasada bulunabilmektedir. Kokusuz, nötr olan jojoba yağının cilt bakımı ve sağlığı için pek çok yararı vardır. Araştırmalar jojoba yağının diğer yararlarını tespit etmek için devam etmektedir.

Jojoba Yağı Tarihçesi

Jojoba yağı, yüzyıllardır yaraların tedavisi için Amerikan yerlileri tarafından kullanılmaktadır. Balina yağının kozmetik sektöründe kullanımının yasaklanması ile jojoba yağına olan ilgi artmıştır.

Jojoba Yağının Özellikleri

 

Birçok uçucu yağın aksine, jojoba yağı yüksek sıcaklıklarda bile bozulmaya karşı dirençlidir. Jojoba yağı, E vitamini, B kompleks vitaminleri ve çok sayıda mineral içeriğine sahiptir. Örneğin; jojoba yağında fazla miktarda iyot bulunur ve bu anti bakteriyel etki sağlar. Jojoba yağı, kokusuz, altın sarısı rengi ve yağlı bir his uyandırmaması gibi özellikleri ile harika bir katkı maddesi olmuştur.

 

Jojoba Yağının Faydaları

Jojoba yağı, pek çok cilt sorununun hafifletilmesinde yardımcıdır. Tek başına veya bazı karışımlar ile jojoba yağı, harika bir nemlendirici ve dudak kremi olarak kullanılabilir. Jojoba yağı, akne, siğil, aft ve ayak mantarı tedavilerinde kullanılır. Jojoba yağı, şampuan ve saç kremlerine eklenerek, rosacea, egzema, cilt döküntülerinde, cildi yumuşatmada ve pürüzsüzleştirmede yardımcı olur. Nemlendirici ve yumuşatıcı etkileri ile harika bir makyaj temizleyicidir. Aynı zamanda endüstriyel uygulamaları da vardır. Araba, uçaklar ve diğer makinelerde kullanılan makine yağlarına eklenmektedir. Alternatif yakıt kaynağı açısından araştırmalar devam etmektedir.

Jojoba yağı antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Özellikle ciltte çoğalan bakteri ve diğer mikropların çoğalmasını engelleyici özelliği vardır. Cildin doğal yağ salgısı olan sebum ile eş değer özelliklere sahip olduğu düşünülen jojoba yağı hassas cilt yapısına sahip kişilerde bile rahatlıkla kullanılabilmektedir. Jojoba yağının başka bir yararlı etkisi de akne ile ilgilidir. Nemlendirici özellikleri olmasına rağmen ciltteki aşırı yağı önleyerek akne tedavisinde katkı sağlamaktadır. Jojoba yağı, balmumu özelliğindedir ve su ya da yağ bazlı diğer nemlendiricilerin aksine buharlaşmayarak etkisi tüm gün sürer. Yağ ve nemlendirici özelliği ile diğer yağların içine karıştırılarak masaj yağı olarak da kullanılabilir.

 

Uygulama Yolları

Saf jojoba yağı, pek çok sağlık ve güzellik merkezinde bulunabildiği gibi internetten de temin edilebilmektedir. %100 organik jojoba yağı biraz maliyetli olabilir. Günlük nemlendirici olarak bir iki damla kullanmanız yeterli olacaktır. Saçlarınız için şampuan veya saç kremine birkaç damla ekleyebilirsiniz. Dudaklardaki kuruluk veya çatlamalar için direkt dudaklarınıza sürebilirsiniz. Cildinizin herhangi bir yerindeki sıkıntılı durum için avucunuza birkaç damla alarak istediğiniz bölgeye masaj yapar gibi uygulayabilirsiniz.

 

Akupunktur İle Kilo Verme

Akupunktur İle Kilo Verme

Uzakdoğu’nun geleneksel tedavi yöntemleri arasında yer alan Akupunktur, vücudun belli sinir merkezlerinin bulunduğu noktaların iğne, lazer hatta masaj ile uyarılması sonucunda, zayıflama, sigara gibi alışkanlıkları bırakma ve hastalıkların tedavilerinde kullanılan oldukça eski bir yöntemdir.

Jojoba Yağının Faydaları

Jojoba Yağının Faydaları

Jojoba, güneybatı ABD ve kuzey batı Meksika’da yetişmekte olan bir bitkidir. Jojoba, oda sıcaklığında akışkan olan bir sıvı üretir. Jojoba yağı olarak adlandırılan bu sıvıdır. Pek çok kozmetik ürünün içerisine jojoba yağıeklenmiştir ve aynı zamanda saf jojoba yağı da piyasada bulunabilmektedir. Kokusuz, nötr olan jojoba yağının cilt bakımı ve sağlığı için pek çok yararı vardır. Araştırmalar jojoba yağının diğer yararlarını tespit etmek için devam etmektedir.

Akupunktur Yöntemi İle Obezite Tedavi Edilir mi?

Akupunktur Yöntemi İle Obezite Tedavi Edilir mi?

Yaşamın süresini kısaltan ve kalitesini düşürüp sağlıklı yaşamın kapısını kapatan obezite akupunktur ile tedavi edilir mi?

Laparoskopik Obezite Cerrahisini Kimler Uygular

Laparoskopik Obezite Cerrahisini Kimler Uygular

Herkese uygulanamayan laparoskopik obezite cerrahisi kimlere uygulanabilir? Cevabı haberimizin detaylarında.

Yeşil Çay Göbek Erimesine Faydalı mıdır?

Yeşil Çay Göbek Erimesine Faydalı mıdır?

Yeşil çay içmek göbek yağlarını eritmede etkili midir? Yeşil çay kilo verdirir mi? Detaylar haberimizde!

Suyun Zayıflama Etkileri

Suyun Zayıflama Etkileri

Zayıflamayı hızlandıran faktörler hayatta yer aldığı sürece aşırı kilo sorunları ile karşılaşma riski azalır.

Obezite Pek Çok Ölümcül Hastalığın Nedeni

Obezite Pek Çok Ölümcül Hastalığın Nedeni

Yapılan araştırmalara göre obezite bir çok ölümcül hastalığın nedeni olduğu anlaşıldı.

Çörek Otunun Kilo Vermeye Yararları

Çörek Otunun Kilo Vermeye Yararları

Kilo sorunu olan bir çok kişi çörek otu ile zayıflayabiliyor. Çörek otunun zayıflamadaki faydaları nelerdir?

Sleeve Gastrektomi Nedir?

Sleeve Gastrektomi Nedir?

Sleeve gastrektomi nedir? Zararlı mı? Yan etkileri nelerdir? detaylar haberimizin devamında!

Kadınlarda Obezite Sınırı

Kadınlarda Obezite Sınırı

Kadınlarda obezite sınırı kaçtır, obezite oranı, kadınlarda bel çevresi kaç cm olmalı?